בישול בבית יהיה כמעט בוודאות תמיד זול ובריא יותר, ולכן מומלץ מאוד להתחיל להכנס לעניינים במידה ואתם חבר'ה שחובבים אוכל רחוב, כי באמת חבל על הקלריות ועל הארנק 🙂 מצד שני, במידה ואתם באמת תחליטו ללכת על זה, אז זה יצריך ממכם להתארגן על הרבה מאוד כלים, וזה יכול להיות עסק די יקר (בהתחלה כמובן).
אז בואו נתחיל ממהתחלה: אם אנחנו רוצים להתחיל לבשל בבית, אבל בתקציב בסיסי. איך בעצם מתחילים? לקנות כלים זולים או יקרים? האמת, שזה בכלל לא העניין… העניין הוא לבחור את הכלים הנכונים כדי שתנעו בעיקר מבלאי והחלפות! אז הכנו עבורכם את הרשימה של הכלים שאתם כן צריכים ותוכלו להסתדר איתם, בעוד שהייתר יהיו מעולים אבל לא חובה בשלב התחלתי.
מחבת ברזל יצוק
מחבת ברזל יצוק היא כלי רב תכליתי ועמיד ששווה את ההשקעה. הוא מספק שימור חום מעולה ואפילו בישול, מה שהופך אותו לאידיאלי לצריבה, טיגון, אפייה ועוד. מחבת ברזל יצוק מתוחזקת היטב יכולה להחזיק מעמד לאורך דורות (!) מה שהופך אותה לבחירה משתלמת בטווח הארוך גם מבחינה כספית. למרות שהם יכולים להיות קצת יותר יקרים ממחבתות פשוטות יותר, אורך החיים והרבגוניות שהם מציעים הופכים אותם לתמורה מצוינת לכסף כך שזו המלצתינו הראשונה 🙂
סכין שף
סכין שף טובה אולי נראית כמו מותרות ולא משהו בייסיק, אבל היא הכרחית לכל טבח ביתי. סכין חדה ואיכותית הופכת את עבודת ההכנה למהירה ובטוחה יותר, והיא יכולה לשמש כמעט לכל משימת בישול. ההמלצה היא לחפש סכין מפלדת אל חלד עתירת פחמן, שתישאר חדה זמן רב יותר ותהיה עמידה בפני חלודה שזה הגורם מס' 1 לבלאי. גם במקרה הזה בדומה למחבת מברזל יצוק, סכין טובה היא השקעה חד פעמית שתשרת אתכם לאורך שנים!
קרש חיתוך
אנו ממליצים להתארגן על קרש חיתוך שעשוי מלוח עץ או במבוק, שכן החומרים הללו עדינים ויתאימו ללהב הסכין שלכם ועמידים מספיק כדי לעמוד לאורך שנים. כמו כן, כדאי להימנע מלוחות חיתוך מזכוכית או שיש, מכיוון שהם עלולים לקהות את הסכין במהירות. קרשי חיתוך מגיעים בגדלים שונים, ועדיף ללכת על קרש גדול כי אז הוא יוכל לשמש גם כצלחת הגשה לארוחות משפחתיות וכך יהיו לו תפקיד נוסף 🙂
קערות ערבוב
סט קערות ערבוב באיכות טובה היא חובה בכל מטבח. אתם הרי בכל מקרה תצטרכו אותם, אז כדאי ללכת על משהו איכותי כדי שישרוד כמה שיותר זמן. הקערות משמשות לכל דבר, החל מערבוב מרכיבים, הכנת מרינדה ועד להגשת סלטים. יש לבחור בקערות נירוסטה או זכוכית מכיוון שהן עמידות וקלות לניקוי. הזכוכית שבירה, אז אנחנו לוקחים בחשבון שאתם תשמרו עלייה טוב טוב!
מחבת נון-סטיק
מחבת טפלון (החומר שהוא המרכיב נון-סטיק) היא עוד כלי רב תכליתי במטבח. זה נהדר לבישול ביצים, פנקייק ומנות אחרות שנוטות להידבק. הן נורא מומלצות כי הן רב תכליתיות וגם קלות מאוד לתחזוקה. הניקיון שלהם טיק טק וככה לא תצטרכו להשקיע הרבה מאמץ בשטיפת הכלים. איך זה בדיוק קשור לתקציב נמוך? כי אנחנו מאמינים שאם אתם תתחילו לבשל, אבל אז תגלו כמה זמן לוקח לשטוף כלים אחרי הבישול, אתם "תשברו" מהר. על כן, ניקוי קל = חוסר התייאשות מהיר 🙂
מרית סיליקון
מרית היא גם כלי שכל מטבח צריך. יש מלא סוגים, כמו מרית עץ, מרזל (שהשם ישמור) ועוד. אך המרית הטובה ביותר תהיה עשוייה סיליקון, שכן החומר עמיד לחום גבוה וגם הוא עדין ולא שורט מחבתות וסירים שזה אחד מגורמי הבלאי הכי שכיחים שלהם! כמו כן, אפשר לשתוף אותם במדיח וזה הולך את התחזוקה שלהם לקלה יותר
לסיכום
ציוד המטבח שלך לא חייב להיות יקר, אבל צריך לזכור שמה שזול, בסופו של דבר עולה ביותר – ולכן אנחנו דווקא ממליצים על ציוד איכותי יותר למי שרוצה להמנע בזבוז עתידי על חידוש מלאי של מוצרים שיצאו משימוש. כמו כן, אסור לשכוח שכלי המטבח הטוב ביותר הוא זה שאתם משתמשים בהם לעתים קרובות, אז אל תתפזרו – בחרו כלים שיתאימו לסגנון הבישול ולצרכים שלך.
המאמר מוגש בחסות נעמן – אתר כלי המטבח והבישול הטוב בישראל